Vad är en aktie ?

Denna utbildning är det första steget för dig som är nybörjare och vill lära dig grundkunskaperna och vill känna trygghet om hur det går till och hur du ska göra om du ska börja handla med aktier.

I denna utbildning kommer du att lära dig:

  • vad är ett värdepapper
  • vilka typer av aktier finns det
  • vad är en aktiebok
  • om fysiska och elektroniska aktiebrev
  • identifiering av aktier
  • digitalisering av aktier
  • samt information om begreppen emittent, emittera och emission
  • och mycket mer

Denna grundutbildning om aktier består av en modul som är uppdelad i 4 delar. Den är helt fristående vilket innebär att du kan genomföra den när du vill och den kräver inga förkunskaper.

Therese har arbetat med hantering av fonder och aktier i snart 30 år och har en bred erfarenhet och kunskap om hur det går till. Hon har haft uppdrag som chef, säljare, projektledare och affärsanalytiker och har genom dessa roller byggt upp en gedigen kunskap och förståelse för värdepapper och processerna däromkring. Therese har under många år arbetat med att leda och utbilda personer som har som sin dagliga arbetsuppgift att hantera dessa aktieaffärer och hon brinner nu för att lära ut till dig som nyfiken nybörjare.


Utbildare


Therese
Therese

Therese Gehlin har arbetat med finansiella instrument och dess processer i snart 30 år. Hon  brinner för att förstå hur processerna fungerar och hänger samman. Hennes breda kunskap om finansiella processer har gjort henne väldigt eftertraktad inom finansbranschen. Hon kan analysera och förstå bakomliggande orsaker och därefter ta fram lösningsförslag.

När Therese inledde sin karriär med att administrera värdepappersaffärer gick det snabbt vidare i olika roller såsom kundansvarig, projektledning, Säljchef, Backofficechef samt Business Analyst där hon i sin roll genomför analys av nya regelverk och dess påverkan på processer och IT-system.

I hennes bolag "Finans Process I Sthlm AB" fokuserar de främst på att utbilda och konsultera företag och företagare inom finansbranschen. De driver projekt som omfattar både små och stora förändringar av kundens system, processer och rutiner. De utbildar även de som vill arbeta och konsultera inom backoffice med finansiella processer.

Hennes passion är att sprida hennes kunskap inom en bransch som för många är svårt att förstå. Deras online utbildningar gör det nu möjligt för flera människor, både privatpersoner och företagare inom finansbranschen och även inom andra branscher, att skaffa sig grundläggande kunskap inom finansiella processer. Denna kunskap ger ökad förståelse och kunskap i vad som sker och varför och kan hjälpa dig till ökad insikt både inom ditt eget sparande och för dig som arbetar eller vill arbeta inom finansbranschen med värdepapper.Vanliga frågor


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.

Kom igång nu!